21 de març 2010

"Els drets civils i polítics al País Basc i a l'Estat Espanyol, en demolició", amb David Fernández (Periodista)

Dimarts 23 de març, 19:45 hs. a EcoConcern: 
Els drets civils i polítics al País Basc i a l'Estat Espanyol, en demolició, amb David Fernández (Periodista). 

Xerrada-Col·loqui:
Presentació de la xerrada i del ponent per part d'un membre de la Mesa Cívica.
Ja fa massa anys que els drets civils i polítcs a l'Estat espanyol són conculcats, especialment al País Basc, i les seves violacions denunciades repetidament per organismes com la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, la Comissió Europea, Amnistia Internacional o la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), entre altres organismes: "Tanquen diaris il.legalment, detenen veïns nouvinguts sense proves, empresonen pacifistes per  absoldre'ls i jutgen torturats per haver denunciat tortures. Així de salvatge és la prova del cotó de la democràcia. Així de bèstia. Així de colpidora. Així de trista. I així anem." David Fernàndez, maig de 2009.
 "La veritat és que estic tan atemorit pel model de seguretat dels nostres estats socials i democràtics de dret que ja fa mesos que m'han desaparegut les poques ganes de somriure que tenia. (...) Em penso que n'hauríem d'estar convençuts perquè aquest silenci de cementiri no ens converteixi,
simplement, en arruïnats habitants del Leviatan global, obedients a la norma de seguretat i còmplices de tota aquesta tragèdia dels drets humans". Sebastià Salellas, primavera de 2007.

16 de març 2010

Conclusions del II Fòrum Social a Catalunya, amb Jordi Calvo (membre de la Fundació Justícia i Pau). Dimarts 16 19:45 a EcoConcern

Aquest dimarts 16 de març a Ecoconcern a les 19:45 hores

Tema d'actualitat: Conclusions del II Fòrum Social a Catalunya, amb Jordi Calvo (membre de la Fundació Justícia i Pau).

L'atur no deixa de créixer, la pobresa s'estén cada cop més, la corrupció augmenta i les violències estan esdevenint quelcom quotidià. Els que governen no prenen cap mesura per capgirar la situació, per tant és més urgent que mai que els moviments socials de Catalunya prenguin la paraula i facin sentir la seva veu. És per això que les organitzacions i col·lectius presents al FSCat van tractar propostes i tot tipus d'alternatives per una altra Catalunya.


--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/
______________________________
Aquest és un espai de debat. Si vols fer algun comentari, continuar amb el debat que es promou després de la projecció, obtenir més informació o simplement aportar la teva opinió (encara que no hagis assistit), no ho dubtis, solament has d'escriure en el requadre de baix"Publica un comentari" i premeu a "Comentari de l'entrada".

10 de març 2010

"TV LATA", Grup Cultural Bagunçaço. Cinefòrum amb la projecció del documental

Ecoconcern, dimarts 9 de març 19'45h. Cinefòrum

Avui Dimarts 9 de març a les 19,45h hores es projectarà el documental "TV Lata", del Grupo Cultural Bagunçaço (Laboratori de comunicació i creació audiovisual), al local social d'EcoConcern. 

"TVlata" és una experiència d'educació, creació i comunicació amb joves de la comunitat de "Alagados" en Salvador de Bahia, Brasil.
_________
Televisió Experimental Educativa Laboratori de comunicació i creació audiovisual.
Mes informació a http://www.tvlata.org/
_________



Tvlata es una experiencia de educación, creación y comunicación con jóvenes de la comunidad de Alagados en Salvador de Bahía, Brasil.Los contenidos publicados en esta televisión experimental -textos, imágenes, músicas y películas- han sido elaborados por los propios adolescentes y los colaboradores del proyecto. El uso de estos materiales está restringido exclusivamente a fines educativos.
Este es un proyecto desarrollado por el Grupo Cultural Bagunçaço, Neokinok.tv y la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID).
______________________________________________ 
Aquest és un espai de debat. Si vols fer algun comentari, continuar amb el debat que es promou després de la projecció, obtenir més informació o simplement aportar la teva opinió (encara que no hagis assistit), no ho dubtis, solament has d'escriure en el requadre de baix"Publica un comentari" i premeu a "Comentari de l'entrada".

4 de març 2010

L'Europa del siglo XXI aquest dimarts 2/03/10

Dimarts 2 de març a les 19:30 hores
Xerrada-cololoqui: L'Europa del segle XXI, amb Miren Etxezarreta (grup d'Economia Crítica Taifa).


http://www.pangea.org/ecoconcern/recerca_economia_critica.htm
Tractarem de revisar l'evolució de la Unió Europea en la seva etapa més recent, és a dir, el període que s'inicia l'any 2000, amb la moneda única, fins el Tractat de Lisboa. En especial la seva actuació en front de la crisi econòmica, amb la seva incapacitat per evitar-la, la seva responsabilitat en el desenvolupament de la mateixa i el seu impacte en els diferents països de la UE, especialment l'estat espanyol. Es revisarà, també, la política externa de la Unió, la seva naturalesa i les seves conseqüències.
________________________________________________
Aquest és un espai de debat. Si vols fer algun comentari, continuar amb el debat que es promou després de la xerrada, obtenir més informació o simplement aportar la teva opinió (encara que no hagis assistit), no ho dubtis, solament has d'escriure en el requadre de baix"Publica un comentari" i premeu a "Comentari de l'entrada".