31 de gen. 2011

Xerrada-cololoqui: Responsabilitat Social Corporativa, com va sorgir i com ha evolucionat, amb Josep M. Canyelles.

Dimarts 1 de febrer a les 19:30 hores.


Xerrada-cololoqui: Responsabilitat Social Corporativa, com va sorgir i com ha evolucionat, amb Josep M. Canyelles (expert en responsabilitat social i promotor de Responsabilitat Global).


La responsabilitat social de les empreses és un enfocament de gestió que algunes organitzacions han anat incorporant sobretot en els darrers anys i que aporta un impacte positiu no solament per a l'entorn sinó també per a la mateixa organització. Però sovint no ha estat compresa adequadament i encara hi ha qui la confon amb màrqueting social, amb ètica, amb filantropia, desatenent la implicació que té en aspectes d'estratègia i de definició del model d'empresa. D'altra banda, engloba una diversitat tan gran de continguts que fa que cada grup d'interès tendeixi a contemplar-ne sols una dimensió específica, ja sigui al voltant dels impactes socials, laborals, ambientals, econòmics, etc.
La responsabilitat social corporativa no és una moda sinó que ha vingut per quedar-se, al marge de la profunditat i extensió amb què es pugui produir. Forma part de les intencions i les bones pràctiques de tota mena d'organitzacions, privades, públiques i socials, i de dimensions molt diverses.

¡Us esperem!
--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog dels dimarts: http://elracodeldebat.blogspot.com/

21 de gen. 2011

Commemoració del 10è. aniversari de la supressió del servei militar obligatori; L'objecció de consciència i la cultura de la pau, amb Pepe Beunza (objector), Miquel Bolart (president de l'Associació de Paracaigudistes de Catalunya) i Arcadi Oliveras (economista).

Taula rodona en commemoració del 10è. aniversari de la supressió del servei militar obligatori:

"L'objecció de consciència i la cultura de la pau", amb Pepe Beunza (objector), Miquel Bolart (president de l'Associació de Paracaigudistes de Catalunya) i Arcadi Oliveras (economista).
Pepe Beunza
L'objecció va ser el nostre inici i després de trenta anys de dura lluita i un balanç espectacular, es va aconseguir l'objectiu..."adéu a la mili". Ens queda el més important. Cada nen que ve al món en lloc d'aliment, cultura, amor... rep quinze condemnes a mort, que és l'armament nuclear que tenim acumulat. Desarmar aquesta bomba de rellotgeria ha de ser l'objectiu clar dels que estimem la vida.

15 de gen. 2011

Dimarts 18 de gener a les 19:30 hores.


Xerrada-cololoqui: L'homosexualitat en els darrers 50 anys i en l'actualitat, amb Juan Pedro Ruz Guzmán i Sebastián Ayala Belloso (executius de banca jubilats).




L'homosexualitat com a orientació de la sexualitat cap a persones del mateix sexe. Ampli ventall de circumstàncies en les quals aquesta es manifesta quan es tracta el sexe com una necessitat bàsica de l'ésser humà. Consideració de les generalitats que es contemplen sota aquesta faceta humana des de la condició homosexual.
- Dificultats i impediments que s'han tingut en els anys passats i dels quals encara queden prejudicis, pel desenvolupament normalitzat d'aquesta orientació sexual.
- Millores conquerides en els últims anys que han permès donar un gir en la mentalitat i la concepció social del que ha constituït una opressió cap a altres persones.
- L'homosexualitat avui des de diferents òptiques, i les diferents actituds que es manifesten segons els col·lectius dels quals procedeixen.


--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/

8 de gen. 2011

Cinefòrum "La ruta del cobre": Dimarts 11 de gener a les 19:30 hores, al local social d'Ecoconcern

Dimarts 11 de gener a les 19:30 hores, al local social d'Ecoconcern, cinefòrum amb la projecció del documental: "La ruta del cobre"
És un documental on es recullen els veritables costos de la mineria en els boscos nuvolats de l'Equador. Els suposats interessos d'un pretès progrés ens condiciona unes externalitats negatives preocupants.


--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com