24 de febr. 2011

1 de març a EcoConcern presentació "Reptes pendents d’Alexandre Deulofeu i les seves solucions segons Agustí Chalaux"

Col·loqui-Presentació del número 101 de la publicació

" Papers d’Innovació social "


 “Reptes pendents d’Alexandre Deulofeu i les seves solucions segons Agustí Chalaux
 
 
amb Juli Gutièrrez Deulofeu (Enginyer agrícola) i Brauli Tamarit a càrrec de la xerrada.
 

Mes informació a http://deulofeu.org/ 

Biografia http://deulofeu.org/Biografies/Alexandre_Deulofeu_-_Biografia_catala.htm

21 de febr. 2011

Qui tindrà cura de nosaltres?, una mirada crítica a la llei de dependència, amb Carme Alemany (Sociòloga).

Dimarts 22 de febrer a les 19:30 hores a EcoConcern.

Xerrada-cololoqui: Qui tindrà cura de nosaltres?, una mirada crítica a la llei de dependència, amb Carme Alemany (Sociòloga).

Des del feminisme s'ha desenvolupat un pensament crític respecte al funcionament socioeconòmic de la societat patriarcalcapitalista i que planteja la necessitat de situar la sostenibilitat de la vida en el centre de tota l'activitat cololectiva, de manera que es consideri com un objectiu prioritari el manteniment i la cura de la població.

La necessitat social de la cura és evident i la pregunta: Qui tindrà cura de nosaltres? es repeteix amb freqüència principalment entre les dones. Enfront de l'absència de resposta, tant per part de l'estat, com per part del mercat i els homes com a cololectiu, són les dones qui estan fent front a la crisi de la cura, ja sigui amb unes condicions de treball i salarials abusives, molt sovint, o amb l'establiment de xarxes de relació entre dones en detriment, moltes vegades, de la seva qualitat de vida. Es sostenible aquesta situació?. Aquest serà el tema de debat que ens plantejarem.

¡Fins dimarts!
--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51(Dimarts tarda o contestador)

Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/

16 de febr. 2011

Atenció DIJOUS 17 de Febrer 19'30 hs: Caixes d'estalvi!!

Dijous 17 de febrer a les 19,30 hores al local social
Què està passant amb les Caixes d'Estalvi?
La reestructuració del sistema financer espanyol que s'està duent a terme amb la reforma de les Caixes d'Estalvi i l'avaluació de la importància de la mateixa per als interessos populars mereix una reflexió detallada. Dos membres del Seminari Taifa - Miren Etxezarreta i Francisco Ferrer - exposaran els seus anàlisis i la seva avaluació, amb elements comuns i les seves discrepàncies.

Aquesta sessió s'ha programat com a part de la proposta del seminari TAIFA:
Proposta del seminari Taifa per a xerrades sobre temes d'actualitat, en economia.
Davant els durs atacs a les condicions de vida i drets socials que la població i les classes treballadores estan experimentant en aquests darrers temps, i convençuts que és important que les persones interessades tinguin la possibilitat de debatre sobre la natura d'aquests atacs, les seves causes i les seves conseqüències, el seminari Taifa es proposa iniciar unes xerrades de debat que puguin facilitar l'aprofundiment en la comprensió d'aquestes dinàmiques. L'anàlisi i el comentari serà des del punt de vista de les classes populars.
Les xerrades tindran una periodicitat mensual i tindran lloc a Ecoconcern a les 19:30h. Es proposa que un ponent faci una exposició prèvia d'uns 45 minuts i es dediquin al debat uns altres 30 o 45 minuts. Els ponents seran membres del seminari Taifa tot i que ocasionalment es contempla convidar altres ponents. de la El programa es beneficia cooperació d´Ecoconcern que presta el suport logístic.
--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51(Dimarts tarda o contestador)
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.or
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/

14 de febr. 2011

Dimarts 15 Feb.19:30h. Debat obert "La problemàtica sorgida en el món àrab i en concret Tunísia, on ha caigut el règim de Ben Alí"

Dimarts 15 de febrer a les 19,30 hores al local social, debat obert sobre la problemàtica sorgida en el món àrab i en concret Tunísia, on ha caigut el règim de Ben Alí, amb Jean Pierre Malé i Laurent Cohen (de l'Associació Junts), i la possibilitat de l'assistència d'algun ciutadà tunisià.

Davant la impossibilitat de fer la xerrada programada pel dia 15 de febrer sobre un tema d'actualitat com són els desnonaments i donat que n'hi ha un altre de rabiosa actualitat, com és la problemàtica sorgida en el món àrab i en concret Tunísia, on ha caigut el règim de Ben Alí, la qual cosa pot tenir conseqüències importants en els països de la zona on segueixen les revoltes per aconseguir canviar el seus règims dictatorials, Ecoconcern ha programat un debat obert sobre aquesta problemàtica que creiem molt interessant i urgent de parlar. Els interlocutors seran: Jean Pierre Malé, Laurent Cohen (de l'Associació Junts) i la possibilitat de l'assistència d'algun ciutadà tunisià.
Us Esperem!
--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org

1 de febr. 2011

Dimarts 8 de febrer a partir de les 19:30h

Aquest Dimarts 8 de febrer a partir de les 19:30 h a EcoConcern-Innovació Social:

Cinefòrum amb la projecció del documental

“Lucio, anarquista, atracador, falsificador, pero sobre todo ... Albañil.

d’Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga. (VO. Castellà). 90 min, 2007. Formó parte de la Selección Zabaltegi del Festival de San Sebastián 2007 y fue nominada para el Premio Goya al mejor documental

D'anarquistes n'hi ha hagut i n'hi segueix havent bastants al món. Els que han hagut de cometre atracaments o introduir-se en el contraband per a la causa són nombrosos. Els que han discutit estratègies amb El Ché o han ajudat a Eldridge Cleaver-el líder dels Panteres Negres-són molt menys. Els que unit a tot l'anterior, hagin aconseguit posar contra les cordes al banc més poderós del planeta mitjançant la falsificació massiva de traveller checks i sense faltar un sol dia al seu treball de paleta de construcció, només n'hi ha un: Lucio Urtubia, fill de Cascante (Navarra).


Aquesta pel.lícula narra la vida de Lucio, avui en dia, viu a Paris, retirat. Ha estat testimoni-moltes vegades part activa de diversos esdeveniments històrics que s'han donat la segona meitat del segle XX. Va viure des de dins el fenomen del maig de 1968, va recolzar amb la seva participació l'inici del règim de Castro, va participar en tota mena d'activitats antifranquistes ... Però sens dubte el seu gran cop el va donar a la segona meitat de la dècada dels setanta, acaparant així en la premsa titulars com el "bandido bueno", o el "Zorro vasco". Va aconseguir estafar al First National Bank (ara Citibank) 20 milions d'euros de l'època, per invertir els diners en causes en les que creia. Sorprenentment, la seva "carrera" li ha costat només uns mesos de presó.

Tota la informació i trailer a: www.lucio.com.es


PLANTA PRINCIPAL (ECOCONCERN)
(Entrada lliure)