25 d’oct. 2011

La situació de la dona a l'església

Dimarts 25 d'octubre a les 19:30 hores, Xerrada-cololoqui: La situació de la dona a l'església, amb M. Pau Trayner Vilanova (membre del CDE i escolàpia, doctora en antropologia cultural, llicenciada en filosofia i lletres i en teologia sistemàtica).
Com que la situació de la dona en l'Església es pot analitzar des de molts punts de vista, he pensat que farem un repàs a partir de:

a) De quina Església parlem
b) De quina dona parlem
c) Com ha estat la seva activitat o la seva submissió
d) Les alternatives que ha anat creant
                                         e) La seva cololaboració
                                         f) i la seva constant marginació dins l'estructura jeràrquica patriarcal actual.

Si al segle XVIII la intelolectualitat va abandonar l'Església, el s. XIX va ser el món obrer i el s. XX la joventut, ? serà el segle XXI que la dona deixarà aquest espai o serà segment per crear-ne un de més evangèlic?

--------------------------
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

13 d’oct. 2011

Les retallades i els repetits atacs a les possibilitats de benestar a Catalunya i al món, amb Quim Boix

Dimarts 18 d'octubre a les 19:30 hores:

Tema d'actualitat:
Les retallades i els repetits atacs a les possibilitats de benestar a Catalunya i al món,
amb Quim Boix (membre del consell presidencial de la Federació Sindical Mundial).

S'analitzarà la realitat econòmica, política i sindical (sense oblidar altres moviments de resposta als atacs de la burgesia als drets conquerits al segle XX), s'explicaran els moviments de resposta sindicals i més amplis que hi ha hagut en els darrers mesos (tan a Catalunya, com a Europa - en especial a Grècia -, i al conjunt del planeta -destacant Llatinoamèrica -) i es situaran les perspectives de lluita unitària contra el causant de tots els mals: el capitalisme. Ja es podrà informar del resultat de les jornades de lluita internacionalista promogudes per la FSM (3 d'octubre) i la CSI (7 d'octubre, que és on participaran CCOO i UGT) i el perquè de la impossibilitat avui de fer una única convocatòria unitària internacional.

Fotos de la xerrada a Ecoconcern:
https://picasaweb.google.com/QuimBoix15745/Ecoconcern181011?authkey=Gv1sRgCJ_4q62j_uf6owE#

Audio per descarregar la xerrada en format wma:
http://www.megaupload.com/?d=TXW25Q4B


__________________________________

Salutacions cordials,
 
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 (dimarts tarda o contestador)
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org, ecoconcernbcn@gmail.com (administració)
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

9 d’oct. 2011

Dimarts 11 d'octubre a les 19,30h. projecció del documental "El taxista ful"

Dimarts 11 d'octubre a les 19,30 hores al local social, cinefòrum amb la projecció del documental "El taxista ful"

José R. desenvolupa la seva rutina de conductor de taxi pels carrers de Barcelona. La seva vida seria igual a la de qualsevol taxista de 52 anys, a no ser perquè els taxis que condueix son robats. José roba per poder treballar.
Trailer; http://www.zip-films.com/taxistaful/data/trailer.html
___________
Castellà
___________
Jose R. desarrolla su rutina de conductor de taxi por las calles de Barcelona. Su vida sería igual a la de cualquier taxista de 52 años, de no ser porque los taxis que conduce son robados. Jose roba para poder trabajar.
¿Cómo se puede llegar a una situación tan absurda?
¿Se trata de un loco, o de un trabajador sin trabajo a quien la lógica del Sistema ha abocado sin remedio a semejante paradoja?

Datos de producción:
Duración 87’
Idioma  Catalán
Subtítulos Inglés
Formato 35mm/color
Localizaciones Barcelona
Coproducen ZIP Films & Televisió de Catalunya

2 d’oct. 2011

Antinuclears, amb Manuel Adelantado a Ecoconcern 4/10/2011 19:30hs.

Dimarts 4 d'octubre a les 19:30 hores:

Xerrada-cololoqui:

Antinuclears, amb Manuel Adelantado

(físic i enginyer en telecomunicacions).


Presentació de la Xerrada:   El nostre món actual, a Occident, està basat en el consum constant i superlatiu d'energia. L'obtenció d'una part d'ella procedeix de les centrals nuclears. En Catalunya tenim instalolats tres reactors nuclears. Ens toca analitzar la conveniència d'aquesta font energètica. En primer lloc cal preguntar-se si son econòmicament rendibles la instal·lació i manteniment de les centrals nuclears. També, si son absolutament necessàries per cobrir les necessitats energètiques del país o be podríem prescindir d'elles o substituir-les per altres procediments d'obtenció d'energia més neta i barata. Especialment cal preguntar-se per la seguretat o el perill que elles representen per la seguretat del país, sobre tot pels recurrents accidents gravíssims que s'han anant produint en tot el món, com els de Three Mile Island a EEUU, Chernobil a Ucraïna i recentment Fukushima al Japó.
_________________________________
Aprofitem l'ocasió per recordar el venciment del permís de funcionament l’u d’octubre d’enguany de la central nuclear d’Ascó, el qual ja ha estat renovat per un període de 10 anys, i el volen tornar a renovar per 10 anys més.
El perill cert que representen les centrals nuclears s’ha fet pales, recentment, en el dramàtic succés del passat mes de març al Japó, a Fukushima. Transcorreguts sis mesos de l’accident nuclear, el ministre d’Indústria japonès, Yoshi Hachiro ha manifestat: “Es trist dir-ho, però aquestes poblacions (diversos pobles i ciutats propers a la central, com Minamisoma i Namie) son com ciutats mortes, sense ni una ànima a la vista”. I és que, més de 155.000 persones han tingut que abandonar les seves llars, molts d’ells per sempre, degut a la contaminació nuclear, i va faltar poc per que fossin 30 milions d’haver arribat la contaminació a la ciutat de Tokio.

El dia de l’accident, tres reactors de la central es van fusionar, alliberant grans quantitats de material radioactiu. Aquest material contaminant ha donat la volta al mon, i s’ha pogut detectar significativament a més de 80 km. de les instal•lacions accidentades, terra en dins. A més d’haver vessat al mar quantitats ingents d’aigua contaminada, que ha resultat ser el triple de la reconeguda per les autoritats japoneses. En total, la quantitat de partícules alliberades degut a l’accident ha resultat ser el doble de les admeses inicialment pel govern japonès. Això a portat a que 8 de cada 10 japonesos desconfiïn de les informacions que li arriben oficialment.
A dia d’avui han aconseguit refredar la temperatura de dos reactors i diuen estar en camí d’aconseguir-ho amb el tercer. Davant la magnitud d’aquest desastre, les autoritats japoneses donen per rebutjat i cancel•lat el seu programa nuclear i es decantaran per altres energies.
El nostre país no està exempt d’aquests riscos. Actualment s’està portant a terme la recollida de signatures pel tancament definitiu de la central nuclear d’Ascó, donat que el seu perill, per obsolescència, es major cada dia. dirigir-se a http://www.tanquemlesnuclears.org/