29 de nov. 2011

Tarja telemàtica en xip i diners telemàtics», amb Manuel Capdevila (Enginyer informàtic de Bull)

Xerrada-col·loqui: «Tarja telemàtica en xip i diners telemàtics», amb Manuel Capdevila (Enginyer informàtic de Bull).

S'han desenvolupat diferents projectes de targes en xarxes telemàtiques i l'empresa Bull ha estat una de les primeres en comercialitzar la tarja telemàtica amb xip. Erudit investigador històric dins del marc de d'Institut Nova Història, es parlarà de la història i vicissituds de la implementació a l'Estat espanyol de la tarja telemàtica amb xip i de la història del diner telemàtic en general.

En Manuel Capdevila Maresma és un veterà programador informàtic de professió, actualment jubilat. Coneix multitud de llenguatges de programació i té una ampla experiència informàtica, incloent la creació i gestió de xarxes monetàries telemàtiques. Va introduir la tarja telemàtica amb xip a l'Estat espanyol, que no ha estat aplicada sistemàticament en aquest territori fins fa ben poc. Entre altres innovacions, va crear el primer algoritme per a esborrar un programari maliciós (el virus Jerusalem) resseguint tot un arbre de directoris dins d'un disc dur.
--
Ecoconcern-Innovació social
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 Barcelona.
Telèfon: 93-319.03.51.
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Bloc «El racó del debat»: http://elracodeldebat.blogspot.com/
Twitter d'Ecoconcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN
Adreça a Google Maps:
http://maps.google.es/maps?hl=ca&ll=41.387378,2.176366&spn=0.001815,0.004823&t=m&z=18&vpsrc=6&lci=transit_comp

21 de nov. 2011

Cultius ecològics o com he arribat a defensar aquest cultiu» amb Josep Pàmies

Xerrada-col·loqui: Dimarts 22 de novembre a les 19:30 hores a la seu social d'Ecoconcern,Conferència  del pagès ecològic Josep Pàmies: «Cultius ecològics o com he arribat a defensar aquest cultiu»
Com alimentar el nostre entorn i el planeta de forma sostenible dins d’un marc de sobirania alimentària per cada estat, nació o regió i com aquesta alimentació i els coneixements ancestrals de sanació, mitjançant herbes medicinals, podria seguir fent viable l’actual sistema sanitari sense retallades en aspectes bàsics.

En Josep Pàmies és, des de fa uns anys, pagès ecològic i promotor del conreu, ús i aprofitament de la planta estèvia (stevia rebaudiana), juntament amb altres plantes medicinals que tenen aplicacions eficaces en diferents malalties. Amb altres persones ha creat l'associació «Dolça Revolució de les Plantes Medicinals» (http://www.dolcarevolucio.cat/) que difon el conreu i ús de les plantes medicinals i es dedica a salvar-les de la voracitat de certes multinacionals farmacèutiques, que volen imposar les seves plantes manipulades genèticament sense les respectives propietats medicinals que les plantes originals sí tenen. També manté el seu bloc personal a http://joseppamies.wordpress.com/

Ecoconcern-Innovació social

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 Barcelona.
Adreça a Google Maps
Telèfon: 93-319.03.51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Bloc «El racó del debat»: http://elracodeldebat.blogspot.com/
Twitter d'Ecoconcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN
Adreça: http://maps.google.es/maps?hl=ca&ll=41.387378,2.176366&spn=0.001815,0.004823&t=m&z=18&vpsrc=6&lci=transit_comp

14 de nov. 2011

Cap on ens porta el capitalisme?, amb Francisco Ferrer (seminari d'economia crítica TAIFA)

Dimarts 15 de novembre a les 19:30 hores.


Tema d'actualitat: Cap on ens porta el capitalisme?, amb Francisco Ferrer (Membre del seminari d'economia crítica TAIFA).

 
En aquesta xerrada es tracta d'anar una mica més enllà de parlar una vegada més de les crisis. Les crisis successives que estan afectant el capitalisme actual - financera, econòmica, de deute i ara de nou bancària - no són més que expressions successives de les profundes contradiccions amb que, de forma creixent, es troba el capitalisme per poder reproduir-se. Per tant, es tractarà de desvelar quines són les més importants d'aquestes contradiccions i como aquestes condicionen el desenvolupament que es pot esperar del capitalisme.

--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 (Dimarts tarda)
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

3 de nov. 2011

Cinefòrum documental "La tierra asoma. Amayuelas" dimarts 8/11/11 19 i 30hs

Dimarts 8 de novembre a les 19:30 al local social d'EcoConcern.

Cinefòrum amb la projecció del documental:
"La tierra asoma. Amayuelas", d'Agustí Corominas.
En una època en que les multinacionals volen acaparar les terres i el domini sobre els recursos naturals: aigua, llavors, coneixements,... en un petit poble castellà un grup de persones porten més de 20 anys amb la seva lluita per recuperar la vida dels pobles i els coneixements dels pagesos.

--
Una cámara fija apunta a la geografía de una tierra parda, extensa, crepuscular, un paisaje quizá vacío, una solana aparentemente yerma pero donde el agua duerme en lo profundo. “Bienvenidos a los ocre…” que diría el poeta Gómez-Porro, bienvenidos con el hilo de un soplo primitivo y sonoro, bienvenidos a Amayuelas de Abajo, a un pueblo castellano al norte de Palencia, a un viaje, a “un lugar en el mundo”.


Con esta presentación onírica se inicia un relato sencillo, sobrio, bien estructurado y fluido, que muestra la apuesta vital de un grupo de personas por la recuperación de un pueblo deshabitado. Es a principios de los noventa cuando deciden poner rumbo a la tierra, a ese lugar, a lo que está siendo el centro de sus vidas. Desde sus orígenes, según los testimonios que arman la pleita del documental, la experiencia se plantea como un acto de rebelión y a la vez de revelación. Por un lado, hay una memoria atávica que les hace volver a sus orígenes familiares y que les va creando los lazos necesarios para emprender esta empresa: la lucha por la identidad, por un poner en pie las cosas del campo. Y por otro, hay un acto de autodescubrimiento, de búsqueda permanente de un modo de vida que se aleje lo más posible del gen capitalista que lo ha inundado todo: “la tierra no es un instrumento para especular con él, es un medio para vivir, para practicar una agricultura a pequeña escala… una agricultura que cumpla el papel social que siempre tuvo, el de hacer alimentos sanos y nutritivos para toda la humanidad”, así una voz lo afirma.


Queremos compartir contigo el proyecto: “La Tierra Asoma. Amayuelas”

SINOPSIS
LA TIERRA ASOMA. AMAYUELAS

En una època en la que las multinacionales quieren acaparar las tierras y el dominio sobre los recursos naturales: agua, semillas, conocimientos... en un pequeño pueblo castellano un grupo de personas llevan más de 20 años en su lucha para recuperar la vida de los pueblos y los conocimientos campesinos. Una recuperación que se hace mediante actividades económicas sostenibles y el respeto hacia la naturaleza y el medio ambiente.
El documental se desarrolla a medida que vamos conociendo su experiencia, sus conflictos, sus éxitos y fracasos así como la evolución del pueblo.
Amayuelas es un pueblo de la comarca de Tierra de Campos, pequeño pero no aislado. “Los pueblos del siglo XXI no pueden vivir aislados”, dicen y forman parte de diferentes redes como Plataforma Rural, Universidad Rural Paulo Freire o La Vía Campesina con las que comparten problemas, ilusiones y luchas.
Día a día sus pobladores construyen la utopía de que un mundo mejor es posible y en este nuevo mundo la tierra y los campesinos han de tener su palabra.
Somos dos productoras que decidimos unirnos para hacer realidad este proyecto.
___________________________________________________________
Creemos que temas como la recuperación de la vida de los pueblos, la democratización de los recursos naturales, las actividades económicas sostenibles con la naturaleza, la importancia que los campesinos han de tener en la sociedad o el trabajo en redes son temas de gran interés en el mundo actual por lo que decidimos realizar el sueño que ha significado producir este documental.
El documental se ha hecho en diálogo permanente con sus protagonistas, actores de este sueño-realidad que es Amayuelas.

--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51

Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

Catanyada tradicional "Tots sants"

Dimarts 1 de novembre a les 19:00 hores.
Farem la celebració de la tradicional castanyada amb:
música, castanyes, moniatos, panellets, moscatell i ball.
Veniu que ens ho passarem molt be. Apunteu-vos per saber quants serem. Els dimarts a Ecoconcern o bé al telèfon 627278963. Preu castanyada 5 EUR
Us adjuntem història de la castanyada a Catalanuya.

Salutacions cordials,


ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 (dimarts tarda o contestador)
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org, ecoconcernbcn@gmail.com (administració)
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN