30 d’abr. 2015

Què és el TTIP? Què suposarà per tots nosaltres?, amb Josep Manel Busqueta (del Seminari d’economia crítica TAIFA)

Dimarts 5 de maig a les 19:30 hores. Xerrada-col·loqui sobre:

Què és el TTIP? Què suposarà per tots nosaltres?, amb Josep Manel Busqueta (membre del Seminari d’economia críticaTAIFA).

El juliol del 2013, la Unió Europea (UE) i els Estats Units (EUA) van iniciar les negociacions per a establir-lo. Atès que les barreres aranzelàries entre aquestes dues potències econòmiques no són gaire significatives, les negociacions, sota una enorme pressió del gran capital, s'estan centrant en la privatització i en el desmantellament -encara més si és possible- de la protecció laboral, ambiental i social.  El Tractat suposaria una nova volta de rosca en el procés de liberalitzacions i privatitzacions que ja està patint la població europea amb les polítiques d'ajust estructural de la troica, i les conseqüències que es tradueixen en retallades, acomiadaments, pèrdua de drets i de qualitat dels serveis, en posar la rendibilitat econòmica per sobre de tota la resta. Les conseqüències no poden ser altres que l'augment de l'atur, de la precarietat de la població, i més càrrega per a les classes amb menys ingressos.
____________________________________________________________
EcoConcern-Innovació Social
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter d’EcoConcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN

27 d’abr. 2015

La situació de la salut. Estat de la qüestió, amb membres de "Dempeus per la salut pública".


Dimarts 28 d’abril a les 19:30 hores
Xerrada col·loqui: 
La situació de la salut. Estat de la qüestió, amb membres del grup de treball de la UPF, relacionat amb Dempeus per la salut pública.
La situació de la salut i de la sanitat a Catalunya ha esdevingut altament perillosa i insuportable. Està en joc la pervivència d'un excel·lent sistema públic de salut que havia estat conquerit amb dures i llargues lluites socials i polítiques.
El procés de privatització d'allò públic, de mercantilització del sector, d'imposicions de criteris de mercat pel damunt del legítim exercici universal del Dret a la Salut, darrera unes doloroses i inhumanes retallades pressupostàries, any darrera any, estan abocant a la degradació, la parasitació, a les corrupcions impunes, fins a un risc calculat de liquidació i amb l'aparició de nombroses patologies produïdes per la
crisi-estafa.

Darrera una pretesa col·laboració públicoprivada, i sota l'eufemisme de "model mixt català" s'estan derivant els migrats i insuficients recursos públics cap a beneficis de grans empreses privades i fons d'inversió que aterren especulant en el “sector sanitari” i afins.
_________________________________
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Twitter d’EcoConcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN

17 d’abr. 2015

Els dies de la terra: les llavors d’una revolució amb Pep Puig i Boix


Dimarts 21 d’abril a les 19:30 hores
Tema d’actualitat: Els dies de la terra: les llavors d’una revolució, film del que parlarem amb Pep Puig i Boix (Dr. Enginyer Industrial i director d’Ecoserveis) secretari de l'associació que organitza des de l’any 1996 la Fira per la Terra en el parc de la Ciutadella de Barcelona.
 A 'Earth Days', Robert Stone explica la història del moviment pel medi ambient (naixement del DT) –iniciat fa quaranta anys– a partir de noves mirades. El món després de la II Guerra Mundial, la nova tecnologia i els canvis que han portat a aquest malson mediambiental apareixen recollits en aquest film que reivindica el Dia de la Terra. El film servirà per animar el debat.


A continuació hi haurà el tradicional Sopar de Sant Jordi. Durant la jornada es poden adquirir
les nostres publicacions i d'altres de collaboradors a la voluntat.  Import del sopar: 10 €

9 d’abr. 2015

Termitas, de l’Observatori DESC i amb la presècia d' Águeda Bañón de l’Observatori DESC(Drets económics, socials i culturals) i co-guionista


Dimarts 14 d’abril a les 19:30 hores al local social d’EcoConcern.
Cinefòrum amb la projecció del documental Termitas, amb la presècia d'Águeda Bañón de l’Observatori DESCd' Águeda Bañón de l’Observatori DESC(Drets económics, socials i culturals) i co-guionista.

Parla sobre les arrels de la corrupció a l’estat espanyol. El reportatge, que fa servir el cas Bárcenas com a fil conductor, és una reflexió col·lectiva sobre la cultura política i el sistema de corrupció des de la transició fins a l’actual moment històric.
Ha estat recentment premiat al Festival de Cinema de Drets Humans de Barcelona com a millor llargmetratge.

Fitxa tècnica

Títol original: TERMITAS, el observatorio DESC y el litigio estratégico del caso Bárcenas | Durada: 60 minuts | Gènere: Reportatge | Format: Color HDcam | Realització i Direcció de fotografia: Xavier Artigas / Xapo Ortega | Producció: Observatori DESC | Muntatge: Xavier Artigas | So directe: Xapo Ortega | Disseny gràfic i animacions:Sergio Espín | Postproducció: Francesc Gosalves | Comunicació 2.0: Águeda Bañón
(Castellà)
Este martes 14 de abril 19y30h cineforum en el local de Ecoconcern
El documental TERMITAS muestra los entresijos del sistema judicial español a través de uno de los casos más emblemáticos de corrupción, el caso Bárcenas. Para ello, a partir de la acusación popular impulsada por el Observatorio contra el ex-tesorero del Partido Popular, el documental se adentra en las dificultades que el propio sistema judicial establece para llevar a cabo una investigación acorde a la envergadura el caso.
Ante los constatables límites de la Fiscalía en su deber de defender el interés público, el litigio estratégico constituye una herramienta legal imprescindible para acompañar la movilización ciudadana contra la vulneración de derechos humanos. La querella criminal contra Bárcenas forma parte de esta área de trabajo impulsada por diferentes abogados colaboradores del Observatorio. Nos acompañara Aágueda Bañón com`pañera del Observatorio de los derechos económicos sociales y culturales y co-guionista del documental.

4 d’abr. 2015

Turisme de masses: el cas dels creuers amb María García (enginyera i coordinadora d’Ecologistes en Acció de Catalunya).


Dimarts 7 d’abril a les 19:30 hores

Xerrada col·loqui:
Turisme de masses: el cas dels creuers, amb María García (enginyera i coordinadora d’Ecologistes en Acció de Catalunya).

Barcelona ha passat a ser el primer port turístic de creuers d'Europa i el Mediterrani, amb un creixement enorme en pocs anys, atès que ha rebut 0,6 milions de creueristes l'any 2000 i fins a 2,6 milions en 2013. Aquest creixement s'espera que continuï els propers anys amb la construcció de dues noves terminals. A la jornada tractarem d'apropar-nos als impactes econòmics, socials i ambientals d'aquest turisme a la ciutat de Barcelona.


EcoConcern-Innovació Social
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 933190351 Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter d’EcoConcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN
Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com