31 de gen. 2016

RAI i EcoConcern Innovació social. Presentacions i propostes de participació entre entitats

Aquest dimarts 2 de febrer, a les 19:30h,
Col·loqui i presentació dels projectes  de RAI i ECOCONCERN INNOVACIÓ SOCIAL











Com ja sabeu. Fa poc que compartim despatx i local amb l'associació RAI (projectes per a la transformació social) situats al carrer Carders núm. 12. Volem conèixer millor que és el que fan a la seva associació i aprofitar també per explicar-hi que fem a la nostra i presentar les nostres activitats pel 2016. També reflexionar que tenim en comú i com podem col·laborar entre nosaltres i pot ser amb altres entitats del Barri. Per això ens acompanyarà un dels seus coordinadors.

Ja podeu veure el vídeo de  l'ultima xerrada complerta sobre paradisos fiscals en: http://elracodeldebat.blogspot.com.es/2016/01/els-paradisos-fiscals-la-seva-genesi-i.html# 
Inscripció gratuita  Oberta 2016-
Curs d’Introducció a l’economia alternativa a  càrrec de Raúl García Duran (economista) amb el programa al següent enllaç: http://elracodeldebat.blogspot.com.es/p/cursos.html 
També aprofitem per informar-vos que s'estan penjant algunes xerrades en el nostre canal de so i ja es poden escoltar en línia https://soundcloud.com/ecoconcern/sets/xerrades-ecoconcern-innovaci
________________________________________________
EcoConcern-Innovació Social
Carrer Carders, 12 pral. (RAI) 08003 BARCELONA        
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter @EcoConcern_BCN  
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com

22 de gen. 2016

"Els paradisos fiscals, la seva gènesi i el desenvolupament actual" amb Alex Madariaga i Carlos Sampietro (Membres d'Attac Catalunya)

Aquest dimarts 26 de gener a les 19:30 hores: Xerrada-col·loqui sobre 

Els paradisos fiscals, la seva gènesi i el desenvolupament actual, amb Alex Madariaga. Membre d'Attac Catalunya. Llic. en Dret, funcionari de l'Agència Tributària de Catalunya, extècnic de l'Oficina Antifrau de Catalunya. I també amb Carlos Sampietro. Membre d'Attac Catalunya.


Un paradís fiscal és bàsicament un territori on no es paguen impostos o els impostos són molt baixos i que té un sistema bancari prou opac perquè ciutadans de fora d'aquest territori hi puguin tenir els seus diners secretament. El seu origen es remunta a la segona meitat del segle XX, quan el desenvolupament econòmic i industrial de la postguerra i la descolonització van motivar el disseny de sistemes i estructures jurídicofiscals molt laxes per atreure capital estranger.
Alex Madariaga
Això afecta als altres estats bàsicament en una manca d'ingressos a través dels impostos, ja que acullen diners de ciutadans d'aquests estats que no es declaren a les seves respectives hisendes i, per tant són, en definitiva, una eina de frau.
La quantitat exacta és difícil de dir, però el Fons Monetari Internacional calcula que de tota la riquesa mundial, una quarta part l'acumulen els anomenats paradisos fiscals.
ASI EVADEN LOS PATRIOTAS LOS IMPUESTOSLOS PARAISOS FISCALES Y LOS PATRIOTAS ESPAÑOLES.Los mismos empresarios y caniches que atizan el miedo a un gobierno progresista y de cambios, son los que sacan el dinero de España para evitar los impuestos que faltan después en el pais para sostener el estado de bienestar.
 ________________________________________________
EcoConcern-Innovació Social
Carrer Carders, 12 pral. (RAI) 08003 BARCELONA        
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter @EcoConcern_BCN  
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com

15 de gen. 2016

19/1/2016 -Política i legislació repressiva de l’Estat "Deriva actual de la política criminal i de seguretat"

Aquest dimarts 19 de gener a les 19:30 hores en la nostra seu social en RAI C)Carders 12

Tema d’actualitat sobre "Deriva actual de la política criminal i de seguretat de l'Estat", amb Andres Garcia Berrio (advocat i membre de Irídia-Centre per la defensa dels drets humans) i Antonio Sánchez Gómez (secretari judicial). Entrada lliure carnet RAI

Parlarem sobre política criminal, l'enduriment del dret penal, la llei mordassa, la criminalització de la protesta i com aquesta ha anat evolucionant en els darrers anys, i tractarem també alguns casos paradigmàtics (com el del Parlament). 
Recordem que el passat mes de gener del 2014 ja ens va visitar el senyor Josep M Mena Álvarez (antic fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) per explicar-nos els canvis legislatius amb motiu de la introducció de la Llei de Seguretat Ciutadana i Guàrdies jurats.

En aquesta ocasió informarem de les últimes reformes del codi penal, de la llei mordassa i de com s'estan aplicant...
(Castellano)
Hablaremos sobre politica criminal, el endurecimiento del derecho penal, la ley mordaza, la criminalización de la protesta, como ha ido evolucionando en los ultimos años y algunos casos paradigmáticos (como el del Parlament)
Recordemos que ya nos vistitó el sr. Josep Mª Mena Alvárez (exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) en enero del 2014 para explicarnos los cambios legislativos con motivo de la introducción de La Llei de seguretat ciutadana i guàrdies jurats  
en esta ocasión se informará de las últimas reformas del código penal, ley mordaza y de cómo se están aplicando...

NOVA SEU SOCIAL: Les activitats es faran a partir d'ara al local de RAI, c/ Carders, 12 pral. al ser un local asociatiu els interesats en participar asiduament de les nostres activitats o de les de  RAI han de tenir el carnet de 3 eur anuals de Rai
EcoConcern-Innovació Social
C)Carders 12, principal 08003 Barcelona 
ecoconcern@pangea.org /@Ecoconcern_bcn

11 de gen. 2016

Documental: Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa 1936/39, de Eulàlia Comas (2014) 67'

Dimarts 12 de gener a les 19:30 hores: al local de RAI c)Carders Nº12 Principal
Cinefòrum amb la projecció del documental:
  Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa 1936/39, de Eulàlia Comas (català 2014).

És un documental que aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39. És una de les transformacions més radicals -d’arrel- i innovadores del segle XX. L’última revolució d’Europa.

El documental és fruit d’un any i mig de treball i compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts d’aquest període com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Al llarg dels seus 66 minuts, mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius diferents, entre els quals hi la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El treball, dirigit per Eulàlia Comas, ha estat parcialment finançat a través del micro mecenatge, en concret a través de la plataforma Verkami. Entre les entitats col·laboradores, hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Palau o la CNT, que va cedir moltes de les imatges que es mostren al documental.

Pràcticament la totalitat dels documents escrits i gràfics de l’exposició “La Revolució Silenciada. Les col·lectivitzacions industrials i de serveis a Catalunya 1936-39”, inclosa en la de “Jo em rebel·lo. Nosaltres existim”, van ser recollits al llarg del procés d’elaboració del documental.

[català] "Economia col·lectiva. L'última revolució d'Europa" from Eulàlia Comas on Vimeo.

Web del  projecte i dvd's en venda disponibles en: http://economiacollectiva.com/ i economiacollectiva.documental@gmail.com 
NOVA SEU SOCIAL: Les activitats es faran a partir d'ara al local de RAI, c/ Carders, 12 pral. al ser un local asociatiu els interesats en participar asiduament de les nostres activitats o de les de  RAI han de tenir el carnet de 3 eur anuals