28 d’abr. 2016

Centrifugació: l'urbicidi dels barris populars a Barcelona, amb David Bravo


Aquest dimarts 3 de maig a les 19:30 hores Ecoconcern presenta la xerrada-col·loqui;

Centrifugació:  l'urbicidi dels barris populars a Barcelona, amb David Bravo (Arquitecte publicspace.org) i la col·laboració en el debat de Chema Falconetti (activista per l'habitatge i director de documental "El Forat"sobre resistència veïnal antiespeculativa)
Arran de les circumstàncies socioeconòmiques (augment de la proliferació de negocis "moderns") que van fer que haguéssim de marxar del local que van ocupar 19 anys, ja que de sobte ens van pujar el lloguer més d'un 50%, vam constatar que això no és un cas aïllat.  

Parlarem amb David Bravo i activistes del barri com el Chema Falconetti, de l'augment del lloguer en Barcelona-Ciutat Vella perquè marxis, que es troba entre la renovació i la gentrificació.


La gentrificació –ennobliment– és un procés de transformació física, econòmica, social i cultural d'un barri (o àrea/població més o menys extensa) antigament degradat o de classe baixa que acaba essent de classe mitjana-alta. Els edificis hi són restaurats o modificats, tot incrementant-ne el valor, cosa que a la llarga n'acaba expulsant llurs antics habitants, més pobres.
És un fenomen que s'està donant al centre de moltes ciutats d'Occident, especialment a Europa, canviant una tendència ja secular de llurs classes dirigents, que n'abandonaven els centres en benefici d'eixamples més salubres o suburbis distingits.
Més informació sobre DAvid Bravo http://www.cccb.org/es/participantes/ficha/david-bravo/40533
Entrada lliure (Carnet Rai)
___________________________________________
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL Carders, 12 pral. 08003 BARCELONATelèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic:ecoconcern@pangea.org Twitter: @EcoConcern_bcn
BLOG : ELRACODELDEBAT.BLOGSPOT.COM


21 d’abr. 2016

Sessió de treball obert i participatiu sobre sostenibilitat, decreixement i ecologia urbana a nivell de barri


Convoquem als veïns/es i interessats a repensar el nostre entorn(voltans de C)Carders/ Santa Caterina) des de la perspectiva del decreixement, la sostenibilitat i la innovació social a aquesta jornada participativa de disseny del nostre entorn urbà més proper, seguint els criteris de disseny de permacultura es farà una dinàmica per facilitar el treball i canalitzar les idees...
Us esperem!! Per començar el canvi!!


Convocamos a  vecinos e interesados en repensar su entorno desde la perspectiva del decrecimiento la sostenibilidad y la innovación social a esta jornada participativa de diseño de nuestro entorno urbano más próximo, siguiendo los criterios de diseño de permacultura se hará una dinámica para facilitar el trabajo y canalizar las ideas...
Os esperamos

13 d’abr. 2016

“L'energia del futur de Catalunya” 3er. Congrés d’Energia de Catalunya


Dimarts 19 d’abril a les 19:30 hores

Tema d’actualitat: “L'energia del futur de Catalunya” 3er. Congrés d’Energia de Catalunya, a càrrec del nostre company i membre d’EcoConcern Joaquim Corominas
(President de l’Associació Congrés d’Energia de Catalunya).

A continuació hi haurà el Sopar de Sant Jordi en el Restaurant; "Dionisios" Av. del Marquès de l'Argentera, 27. Si vols venir a sopar després a reencontrarnos o conocer a 
membres actius de la nostra associació 
Menú 20 eur 

8 d’abr. 2016

"Yours, Mine, Ours: L'economia de l'intercanvi"2015. VO. anglès/castellà 26'

Aquest dimarts a les 19:30h, en l'espai d'Ecoconcern dels dimarts en RAI C)Carders 12,ppal. Cinefòrum documental amb; 

"YOURS, MINE, OURS -L'economia de l'intercanvi" amb Stefan Blasel (activista intercanvis) 

L’experiment d’intercanvi per habitatge de l’Stefan Blasel

Ens acompanyarà el seu protagonista Stefan Blasel, un dels activistes pioners de la Cooperativa Integral Catalana, va decidir un dia fer un experiment sobre la possibilitat de poder accedir a habitatge a través de l’intercanvi. Fruit d’aquesta experiència s’ha publicat el vídeo Yours, Mine, Ours: The Exchange Economy, fet per Otoxo Productions.
Blasel va iniciar aquest repte el mes de juliol de 2014 amb la idea de no pagar l’habitatge com un lloguer amb euros sinó via intercanvi per conscienciar tothom sobre la nostra dependència absoluta d’uns diners que uns pocs creen del no res i ens els lloguen amb interessos, tot acumulant poder més enllà de qualsevol govern i parlament escollits democràticament, com s’ha vist recentment a Grècia o com es pot observar, també, a Catalunya. També l'Stephan ens explicarà quines eines podem utilitzar per cobrir part de la nostra economia amb intercanvis sense euros.
Més informació; http://cooperativa.cat/un-experiment-dintercanvi-per-habitatge-stefan-blasel/

Castellano_

El proximo dia martes 12 de april 2016 hay pase del documental YOURS, MINE, OURS - The Exchange Community in RAI, C/ Carders 12 principal 08003 Barcelona (Metro Jaume I) . Inicio: 19:30 . Nos veremos? Compartelo!

Entrada lliure(Carnet RAI 3Eur.)

1 d’abr. 2016

"Memòria de l’Esperança", amb Daniel Jover (Inserció Social i Educació)

Aquest dimarts dia 5 d'abril a les 19,30h. a la seu de C)Carders 12, ppal._RAI_
Xerrada col·loqui sobre Memòria de l’Esperança, amb Daniel Jover (Inserció Social i Educació).

És soci fundador de l’equip PROMOCIONS, membre del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia de la Universitat Rural Paulo Freire i de la Xarxa d’Economia Solidària. Ha publicat Empleo juvenil; Praxis de la esperanza; Trabajar para vivir i Sol i sal de mar.
Davant d’una ciència sense consciència i pensament sense compassió ens cal una intel·ligència creativa i sensible als problemes de la humanitat i la natura. Aquest llibre posa en relació tres mons que mai no hagueren de separar-se: l’educació de l’esperança, el treball com a projecte polític i de dignificació del ser humà i l’emprenedoria com a forma d’economia solidària i comunitarisme social.

entrada lliure (Carnet Rai)
___________________________________________
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL Carders, 12 pral. 08003 BARCELONATelèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic:ecoconcern@pangea.org Twitter: @ EcoConcern
BLOG : ELRACODELDEBAT.BLOGSPOT.COM